Bestronics neemt Gemini Electronics in Beek over

Veldhoven – Juli 2022

De eerste contacten dateren al van een paar jaar geleden, dus de interesse in Gemini Electronics vanuit het Veldhovens Bestronics was er destijds al. Toen Gemini eind juni 2022 door externe omstandigheden failliet verklaard werd, was de stap door de Bestronics eigenaren, gebroeders Anton en Hans van Limpt, naar de curator snel gezet.

Hightech assemblage bedrijf Gemini was juist bezig met een mooie groeispurt in een gemoderniseerd pand in Beek (L) en een gloednieuw modern machinepark, toen juist door deze groei, in combinatie met een stagnerende componentaanvoer, de liquiditeit vastliep. Gemini heeft ca 25 medewerkers die zoveel mogelijk hun werkzaamheden onder de nieuwe vlag kunnen voortzetten.

Gemini Electronics zal in Beek verder gaan onder de naam Bestronics Gemini om de bestaande klanten aldaar te blijven bedienen en door te groeien met nieuwe klanten.

“We volgden dit mooie bedrijf al een tijdje vanwege de groei in een mooi klantenbestand, waarbij de Gemini medewerkers een enorme motivatie en vakbekwaam tonen”, aldus Anton van Limpt, CEO bij Bestronics. “Met beide bedrijven zijn mooie synergiën te bedenken zoals inkoop en verdeling van productie capaciteit.”

Voor Bestronics is deze acquisitie een mooie aanvulling en past perfect in diens groeistrategie, welke de afgelopen jaren autonoom ook al stevig heeft doorgezet. Met de huidige 3 vestigingen worden alle takken van de hightech elektronica bediend. In de Eindhovense Brainport Industries Campus worden de Proto’s en kleine series vervaardigd, al dan niet ontwikkeld door dochter Spinnov. Bij het hoofdkantoor in Veldhoven staan vier moderne highspeed productielijnen voor de grotere series en

In Bladel is bij KempenPus een 1000m2 assemblageruimte in gebruik, waardoor momenteel totaal ca 100 Bestronics medewerkers werken aan de productie van hightech elektronica.

Voor vragen over dit bericht kun u contact opnemen met:

 

Bestronics haalt nieuwe investeerders aan boord

Bestronics maakt een significante sprong richting een veelbelovende toekomst door nieuwe investeerders te verwelkomen.   Recent hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt door nieuwe investeerders aan te trekken. Dit betekent een grote stap voorwaarts in de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf. Met deze kapitaalinjectie kan Bestronics haar innovatieve technologieën en diensten verder uitbreiden, …

CCO – Mark Gerritsen

Het is ons een groot genoegen om onze nieuwe CCO, Mark Gerritsen, aan te kondigen. Voor Bestronics is Mark geen vreemde, vanwege het feit dat hij al enkele jaren mede-eigenaar is van dochterbedrijf Spinnov en Smartgoals. Wij zijn verheugd Mark ook in het Bestronics team te mogen verwelkomen. Voorafgaand aan zijn huidige functie, was Mark …